smällare och rädd hund.

Så var det Nyårsafton.
Det är alltid lika trevligt....för dom som inte har skotträdda hundar!
För oss andra är det en dag man önskar inte fanns.
Om ungjävlarna ändå kunde hålla sig till att bara smälla just på nyårsafton kl 24. Men dom börjar ju smälla en vecka innan och håller på en vecka efter. Bor man därtill i ett tätbebyggt villaområde i stan så smäller det tamejfan hela tiden.
Vi har två hundar, varav en är extremt skotträdd. Det är greyhounden jag pratar om och han mår verkligen skitdåligt när dom smäller. Nu har han fått ett lugnande preparat i en vecka och idag kommer vi förmodligen få ge honom ett extra starkt läkemedel så han däckar helt och hållet. Allt tack vare att fyrverkerier fortfarande är lagligt. Det är klart att jag tycker dom är jättevackra att titta på oxå, jag vill ju inte vara nån gnällkärring som sitter här o klagar på nyår. Men dom som inte har skotträdda djur tänker inte för fem öre på sånt. För och inte tala om alla oansvariga föräldrar som köper smällare och fyrverkerier till sina barn! Vet ni om att det är 18-årsgräns på dom flesta av dom? Men ungarna tjatar väl och ni är för slappa för att säga nej. Dom flesta vet att jag jobbar som djursjukvårdare. Igår när jag jobbade blev jag så arg när jag fick höra av flera hundägare att deras hundar inte varit skotträdda innan, men blivit det tack vare ungar som slängt smällare bakom hunden! Vart finns respekten?!

Hoppas Nyårsaftonen blir trevlig trots allt...
Mamma, pappa och Angelica kommer hit, så det ska bli kul!






Julafton, bitsår och ont i magen...

Så var ännu en jul över... Snart iaf.
Gud så mycket mat man har ätit...och det är inte över än! Idag ska vi till Fredriks mamma och käka ännu mer. Det tar ju aldrig slut!
Julafton var en underbar dag med mycket god mat och mysigt folk att umgås med. Det var min lilla familj, syrrans familj, Fredriks mamma, mina föräldrar och Angelica och så Sölve. Vi spenderade julafton hemma hos mamma och pappa den här julen. Nästa år är det våran tur. Mio hade tomtedräkt på sig och tomten kom till oss oxå! Spännande.... :P
                                              


På förmiddan kom Thessa och Andreas och lämnade en gullig liten julblomma oxå :) Det hade ni ju inte behövt!! Men tack så mycket ändå!

När vi kom hem på kvällen hade Nico ett bitsår stort som en femkrona i sidan, bakom bogen. Happy hade äntligen sagt ifrån på skarpen! Nico kan vara lite väl påfrestande ibland när det gäller att leka och det är inte alla hundar som orkar med honom. Dom flesta tröttnar ganska fort på honom. Det bör tilläggas att Happy var i början av löpet också och ganska sur och låg, så till slut fick hon väl nog av honom.
Så igår fick jag åka till jobbet och Cerim krökade ner Nico och sydde ihop honom. Nu är det antibiotika som gäller och istället för tratt har han fått låna en polis-t-shirt som jag hade när jag var liten:)


Igår var vi hos Syster Yster på julkaffe. Alla mina syskon med familjer var där och det var så trevligt. Alla barnen var finklädda och glada. Mio hade vit skjorta och kritstrecksrandiga byxor med väst till.


Sen julafton har jag haft konstant värk i magen och det kommer väl hålla i sig fram till nyår...minst.
Efter idag vill jag äta vanlig mat.......Det är konstigt att man går ett helt år och dödslängtar efter julmat, men efter två dar vill man bara spy.
Konstigt det där..




men oj då...

Här har jag inte skrivit på länge ser jag....

Frisk har jag blivit...skapligt iaf.
Jag jobbar och står i. Och i fredags efter jobbet, åkte jag, Fredrik och Thessa och tittade på en schäfertik, ute hos Mia.
Hunden var ju världens finaste!! Fast öronen står inte upp på henne, men det gör inte oss nåt :) Vi ska ju inte ställa ut.
Men hon var iaf så himla go. Kan ju säga att hon fick följa med hem direkt...
Vi har henne på prov än sålänge, men jag tror knappast att vi lämnar tillbaka henne, för nu har vi fäst oss så mycket vid henne.
Hon heter Happy och det får hon fortsätta heta. Namnet är fint och hon lyssnar på det.
Dock har hon lite bekymmer över katterna, men det ska väl försvinna. Hon har blivit lugnare med dom bara på dom här två dagarna.

Här är hon!!
Söt va?

Happy

Happy & Mio

Söta

bara att bita ihop?

Hmpf...

Om det vore så lätt.
Jag vaknade och var sämre imorse. Jag tog aldrig tempen, men jag kände att jag hade feber.
Så det blev inget jobb idag heller. Stackars Thessa som fick slita själv. Hoppas det var skapligt lugnt på jobbet ändå!

Men imorrn ska jag iaf jobba. Det spelar ingen roll hur dålig jag är, jag SKA dit.
Jag känner mig iaf inte febrig längre, det som är jobbigt är dom här jäkla hostattackerna som kommer ungefär var 10 sekund och det är ju inte så himla skojsigt när man ska sitta och prata med kunder en hel dag..

Nähä, dags att påbörja mitt te-med-honung-race för kvällen, så jag blir bra i halsen.

Tjo.


jag tror jag avlider...

Jag kommer hosta ihjäl mig.
Jag är bombsäker på det.
Kunde inte stanna kvar på jobbet, jag hade troligen feber. Men imorrn åker jag dit, det är bara att bita ihop!

Till råga på allt vaknade jag imorse av att jag låg och hade världens kväljningar.
Jag vände mig om till Fredrik och sa, nästan panikslagen: Oh, fy faan, jag drömde att jag åt en fårtestikel!

Det är det enda jag har tänkt på hela dan...Usch.
Nu ska jag sova och hoppas att jag är frisk imorrn.
Hejs.



RSS 2.0